united-kingdom
logo_100
MAIL ADRESİ :

info@atillaersoy.com.tr

Yenişehir Mah. 33 Sok. 12/A

İskenderun/HATAY

Saç Dökülmesi ve Tedavisi – Atilla Ersoy Estetik | İskenderun

Saç Dökülmesi ve Tedavisi

SAÇLAR NEDEN DÖKÜLÜR ?

Kadınlar ile erkeklerde görülen saç dökülmelerin nedenleri farklıdır. Saç dökülmesine neden olabilen bazı faktörler;

  • Demir eksikliği: Demir eksikliğine bağlı anemi saç dökülmesine neden olabilir. Öncelikle olarak kan sayımı yapılarak demir eksikliğiniz olup olmadığının anlaşılması gerekmektedir.
  • Tiroid hastalıkları: Tiroid bezinin salgıladığı hormonların artması da azalması da saç dökülmelerine neden olabilmektedir.
  • Östrojen seviyesinin düşük olması: Birçok kadın menopozdan sonra veya menapoz sırasında saç dökülmesi sorunu yaşamaktadır.
  • Gebelik öncesi hormon değişiklikleri: Anne adayları ilk 6 ay boyunca yaşadıkları hormonal değişimlerin sonucunda saç dökülmesi sorunu yaşayabilirler ama genellikle hormonlar normale döndüğünde saçlar yeniden çıkar.
  • Telogen effluvium: Uzun bir dönem içinde saçta yaygın olarak görülen incelme ve dökülmedir. Hamilelik, hastalıklar yada stres gibi faktörler etkili olabilir.
  • İlaçlar yada tedavi: Birçok ilaç veya tedavi saç dökülmesine neden olabilir. Eğer bu tür bir durumla karşılaştıysanız doktorunuzla konuşarak tedavinizin gözden geçirilmesini isteyebilirsiniz.
  • Yüksek dozda A vitamini veya Selenyum: Eğer ihtiyacınızdan fazla selenyum veya selenyum alırsanız bu tür bir sorunla karşılaşabilirsiniz.
  • Sigara saç dökülmesine neden oluyor: Erkekler üzerinde yapılan araştırmalarda sigara içmenin saç dökülmesini artırabileceği belirlendi. Kadınlar üzerinde bu yönde henüz bir çalışma olmamasına rağmen, sigaranın bu tür sonuçlar doğurabileceği açıktır.
SAÇ DÖKÜLMESİNİN TEDAVİSİ MÜMKÜNMÜDÜR

Saçlarınız dökülüyorsa ne yapmalısınız? Saç dökülmesi sorunu yaşıyorsanız yapmanız gereken saç dökülmenizin ne zaman başladığı, sebeplerinin ne olabileceğini belirlemek ve saçlarınızı tamamen kaybetmeden önce bir uzmandan yardım almak olmalıdır. Öncelikle kan tahlili yaptırarak demir, tiroid, östrojen (kadınlar için) hormonu gibi kan seviyelerinizin kontrol edilmesi gerekmektedir. Eğer bir eksiklik veya hastalık veya ilaç kullanımı gibi bir durum yoksa o zaman sorununuz genetik olabilir.

Bu yazımızı sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Bir cevap yazın

Örnek Uygulamalarımız